Jobansøgning

Tilbud på redigering og korrekturlæsning

Hele juni har Tjerry Korrektur særtilbud på korrektur og redigering af jobansøgninger ved cand.mag. Mai Valentin Nielsen, som har 20 års erfaring med ansøgninger til mange forskellige brancher og formål. 

Som næsten færdiguddannet var jeg i praktik i en international organisation. Min første opgave var at skrive en rapport om krigen i Bosnien på engelsk. Spændt var jeg, da jeg skulle ind til min chef og have feedback på rapporten. Havde jeg forstået de komplicerede politiske forhold rigtigt? Havde jeg fået det hele med? Var mit engelske mon godt nok? Men det eneste, min chef gik op i, var, at der var stave- og slåfejl i rapporten. ”Der er ingen undskyldning for ikke at tjekke din tekst ordentligt igennem!” tordnede han. ”Du kan skrive den mest geniale politiske analyse – hvis der er stavefejl i teksten, tror folk, at du er dum. Din tekst er dit visitkort, og en korrekt tekst signalerer, at du er klog og har styr på tingene.”

En jobansøgning er det visitkort, der skal sikre dig en invitation til en samtale. Derfor er det supervigtigt, at den er skrevet i et klart sprog og med korrekt grammatik. Men selvfølgelig også, at den er velstruktureret, fængende og fremhæver dine vigtigste kvalifikationer i forhold til lige præcis det job, du søger.

”Bag hvert jobskifte lå et grundigt forarbejde”

Da jeg selv skulle i gang med at søge job, havde jeg taget min tidligere chefs ord til mig og glemte aldrig siden at tjekke min tekst ordentligt igennem. Efterhånden blev jeg ret god til det – så god, at jeg blandt mine venner blev kendt som hende, der kunne få nyt job med et fingerknips. Det var nu langtfra sandt, for bag hvert jobskifte lå et grundigt forarbejde for at sikre, at min ansøgning var målrettet og fængende, og at stavning og kommatering var korrekt. Men selvfølgelig blev det lettere med tiden – øvelse gør som bekendt mester.

Deler ud af 20 års erfaring med at skrive ansøgninger

I dag har jeg 20 års erfaring med at skrive ansøgninger – også professionelt, da jeg har arbejdet med projekt- og forskningsansøgninger – og er ofte den, venner og bekendte beder om et ekstra blik på deres tekst, når de skal søge job. I sidste måned hjalp jeg fx to personer i min omgangskreds, som tilsammen kom til fire samtaler og fik tre jobtilbud. Jeg kan ikke tage æren for, at det lykkedes de to dygtige mennesker at få job, men jeg var med til at sikre, at deres ansøgninger blev bemærket og skilte sig ud fra mængden på en positiv måde. Glæden ved at hjælpe folk på vej til det job, de drømmer om, bliver jeg aldrig træt af – uanset om det er en ung person, der søger sit første job, eller en midaldrende, som ikke har søgt job i årtier og alligevel kommer i mål med sin drøm.

Når jeg hjælper folk med ansøgninger, har jeg først og fremmest fokus på tre ting:

  1. Sprog, grammatik og tegnsætning skal være korrekt.
  2. Strukturen skal være klar, overskuelig og målrettet det konkrete jobopslag.
  3. Ansøgningen skal være fængende og afspejle ansøgerens person og kompetencer. Derfor arbejder jeg altid ud fra ansøgerens eget udkast.

Tilbud: Få hjælp til din ansøgning

I juni assisterer jeg Tjerry Korrektur med forskellige opgaver, og vi har derfor mulighed for at tilbyde redigering og korrekturlæsning af din ansøgning og dit CV for kun 400 kroner inkl. moms. Send jobopslaget, dit eget udkast til ansøgning og cv til kontakt@tjerry-korrektur.dk. Så får du en forbedret og fejlfri tekst tilbage – og er forhåbentlig godt på vej til dit næste drømmejob.

Du skal regne med, at der går tre hverdage, fra du sender din ansøgning og cv, til du får de rettede filer retur.