Korrekturlæsning og så er siden klar

Hjemmesiden føles (næsten) ny

Jeg har lært, at Google godt kan lide, at der er aktivitet på en hjemmeside. Det er nu ikke kun derfor, at jeg har brugt to dage på at skrive nyt indhold til siden og finde nye, flotte billeder. For det er i virkeligheden ret sjovt at lave hjemmeside – og til tider temmelig angstprovokerende …

Disse dage holder jeg sammen med min kontorfælle workshop, hvor jeg bl.a. opdaterer og optimerer min hjemmeside. Jeg har opdateret priser, fundet nye, flotte billeder, skrevet ny tekst m.v. Jeg har suset rundt på GraphicStocks hjemmeside, valgt et hav af billeder fra og enkelte til og været nødt til at gå på kompromis en enkelt gang eller to, fordi jeg ikke kunne finde det perfekte billede.

Det er en sjov, men også energi- og tidskrævende opgave at holde en hjemmeside ved lige, og indimellem oplever jeg, at det løber mig koldt ned ad ryggen, når jeg pludselig står med et problem, hvor jeg har svært ved at bunde rent teknisk.

For når jeg skal være helt ærligt, så er det med teknik jo ikke min stærke side. Jeg har da også fået hjælp til nogle grundlæggende ting – og så har jeg ellers lært, (bittert) erfaret og læst mig til en hel masse, som jeg for et år siden aldrig toede, at jeg ville (kunne) lære. Og jeg synes stadig, at det er sjovt – og til tider angstprovokerende – at bevæge mig derud, hvor jeg ikke kan bunde.

Det er dog mest sjovt, og det skal det være. For min filosofi er, at det skal være sjovt at arbejde. Men dernæst er det også en vigtig opgave at vedligeholde hjemmesiden. Det er vigtigt at arbejde med hjemmesiden, gøre den endnu mere overskuelig og indbydende og løbende føje nyt indhold til. Det sidste er ikke mindst vigtigt i forhold til Google, som godt kan lide, at der er aktivitet på siden. Har jeg hørt …

Men det kræver tid, og det kræver faktisk, at man afsætter en hel dag eller to til kun at arbejde med hjemmesiden, hvis man (som i mit tilfælde) skal have så meget overblik, at man fx opdager inkonsekvens, og at man med fordel kan gøre siden endnu mere brugervenlig.

Jeg har fx brugt lang tid på at opdele teksten i mindre afsnit og indsætte underoverskrifter. Det har gjort hele hjemmesiden mere overskuelig og de enkelte tekster mere læsevenlige.

Nu er siden så igen ved at være toptunet og lækker, og jeg håber, at du har lyst til at aflægge den et besøg – måske for første gang. Klik dig fx hen på siden Korrekturlæsning, hvor du kan læse om, hvorfor korrekturlæsning er så vigtigt et led i skriftlig kommunikation.

Jeg mangler nu blot en sidste gang korrekturlæsning af hjemmesiden – for der må selvfølgelig ikke være fejl – og dette blogindlæg er i virkeligheden en overspringshandling. Jeg trængte til at komme væk fra selve siden og fokusere på noget andet. Det lykkedes så kun delvist …