Korrekturlæsning – og lidt til – af Herbert

I fint selskab med skomageren Herbert

Nogle gange er en ”simpel” korrektur ikke nok – for snart to år siden mødte jeg den elskelige skomager og hans skaber, forfatteren Cathrine Fabricius, for første gang. I morgen udkommer børnebogen ”Herbert. Mysteriet på Perleøen” – og jeg er stolt over at have bidraget.  

For snart to år siden blev jeg kontaktet af Cathrine Fabricius, en herlig kvinde bosat i Monaco – en kvinde med en drøm om at udgive en børnebog.

Cathrine ville høre, om jeg havde lyst til at læse korrektur på bogen, når den var færdig. Jeg takkede ja – og så begyndte en rejse, som skulle vise sig at blive noget længere, end jeg først havde regnet med. For hvor lang tid kan det tage at læse korrektur på en børnebog …?

Fokus på detaljen og pris på grundighed

”Herbert. Mysteriet på Perleøen” er imidlertid ikke en hvilken som helst børnebog, og Cathrine er ikke en hvilken som helst forfatter og kunde i min butik. Cathrine er nemlig ekstremt detaljeorienteret ud over det sædvanlige – på den gode, og indimellem ret udfordrende, måde. Og så sætter hun pris på grundighed, og jeg tror, at det er en af grundene til, at vores samarbejde er blevet så godt.

Jeg har fx ikke tal på, hvor mange gange jeg har læst bogen om Herbert. Jeg gætter på, at der ikke er mange – ud over forfatteren selv, naturligvis – der kender den lille elskelige skomager fra Perleøen så godt, som jeg gør. Og bogen har ændret sig meget, fra første gang jeg læste den.

Rasmus Klump, Stygge Krumpen – og nu Herbert

Den sidste gang jeg læste bogen, var for en måneds tid siden. Jeg åbnede pdf’en med stor spænding, for nu skulle jeg for første gang møde Herbert i den berømte tegner Thierry Capezzones fortolkning af ham.

Thierry har tidligere tegnet både Rasmus Klump og Stygge Krumpen – nej, Cathrine går ikke på kompromis med noget som helst! Hun vil have det bedste! Resultatet af hendes, mine, vores anstrengelser foreligger nu – en virkelig skøn børnebog med fantastiske illustrationer, finurlige og sjove figurer og påfund.

Tak for turen, tilliden og udfordringen

Tak for turen, Cathrine. Og tak for tilliden og muligheden. Jeg har nemlig ikke bare ageret korrekturlæser på denne udgivelse. Jeg er blevet spurgt om mit syn på farver, været involveret i valg af en blomst, som indgår i bogens handling, og meget, meget mere. Og så fik jeg den kæmpestore ære at være den allerførste, der så det første prøvetryk på bogen.

Det har været en stor fornøjelse at lære både dig, Cathrine, og Herbert at kende!

Men med denne bog er rejsen langtfra slut. Den er nærmest lige begyndt, for Cathrine skriver allerede på den næste bog i serien om Herbert – og lur mig, om hun ikke også har gang i bog nummer tre allerede … Jeg glæder mig til at blive inviteret med på vognen igen – for jeg er klar på en tur mere og endnu en og endnu en …

Læs mere om Herbert her.

Skal jeg også læse korrektur på dit manuskript, kan du læse mere om Tjerry Korrektur her.