Ja, selvfølgelig læser jeg stadig korrektur!

Det bedste af to verdener

Jeg har fået nye kolleger. En flok skønne og kreative mennesker! Sammen med en håndfuld venner og bekendte har jeg nemlig åbnet en lille hyggelig butik i hjertet af den by, jeg bor i: på selveste Vanløse Station.

Når jeg rykker, så rykker jeg. Det der med at gøre ting halvt … det er ikke mig. Så da jeg for et halvt års tid siden fik tanken om en butik ind i hovedet, gik jeg i gang med at lede efter et egnet lokale. Det skulle være en butik med mine egne smykker, min datters sjove øreringe – og andet krea. Jeg har nemlig virkelig mange kreative (og modige) venner og bekendte. Og nu er de mere end det. De er også mine kolleger.

Det hele begyndte med mine egne smykker og min datters øreringe – og med corona. Under nedlukningen var hele familien jo hjemme, og jeg, som er vant til at have huset for mig selv og ro omkring mig til at koncentrere mig om arbejdet, blev i den grad udfordret (det kan du læse mere om i mit indlæg ”Korrektur i coronaens tid”).

Da landet genåbnede, og familien igen var ude af huset – blev der så stille … Selv om jeg var blevet forstyrret under nedlukningen, var stilheden larmende, og huset føltes lidt ensomt. Og meget, meget tomt.

Skulle man åbne en butik …?

I et halvt år vadede jeg byen tynd, for butikken skulle ligge i min by. Være nem for mig selv at komme til – og min datter skulle kunne gå dertil fra sin skole. Jeg kiggede ind ad vinduer. Lavede opslag i vores lokale Vanløse-gruppe på Facebook. Ringede og skrev mails til gud og hvermand – ingen skulle være i tvivl om, at jeg søgte et butikslokale …

Og efter et halvt år lykkedes det. Jeg fik underskrevet lejekontrakten med DSB Ejendomme, og i starten af april overtog jeg nøglerne til mit og vores sted.

Søndag den 1. maj slog vi dørene op – og her er ganske enkelt hyggeligt at være.

Jeg er korrekturlæser

Og ja, jeg læser stadig korrektur! Flere har spurgt mig, om jeg så ikke skal være korrekturlæser længere. Det skal jeg – det er jeg! Jeg elsker mit rigtige arbejde lige så højt, som jeg altid har gjort, og bliver faktisk mere og mere glad og taknemmelig for, at jeg kan arbejde med noget, som jeg brænder for.

Men med butikken har jeg fået en legeplads, legekammerater – nye kolleger. Butikken er mit åndehul, hvor jeg kan møde nye mennesker, tale med alverdens sjove og finurlige personligheder, få og give inspiration. Ja, det er noget helt andet end at læse korrektur, men når jeg sidder bag disken, giver det så meget mening, og kombinationen af det meget ”ensomme” job, det kan være at læse korrektur, og det meget udadvendte, snakkende og kreative – det fungerer perfekt.

Butik, kontor, klinik

En bonus ved min butik på Vanløse Station er, at det ikke kun er en butik. Det er også mit kontor! Jeg har nemlig indrettet en arbejdsplads til mig selv bagest i lokalet. En hyggelig plads, hvor jeg i bogstaveligste forstand sidder bag skærmen. Ikke med klude om min hånd, men med mus i hånd. Gennem skærmen kan jeg se folk, der stopper op, kigger ind ad vinduerne og kommenterer, at nu er der kommet en ny, sjov butik. Jeg kan høre lyden af mennesker på den travle station. Jeg ved, om togene kører til tiden – du kan bare spørge mig – og så har jeg en sød nabo, blomsterdamen, som altid er klar med råd og vejledning til en som mig, der er helt grøn udi butiksdrift, -indretning osv.

Så kom til Vanløse Station. Gå ind i stationsbygningen – find Spor 2,5 – kreative gaver og kunsthåndværk. Lige over for 7-Eleven. Kig ind, og hils på. Vi har keramik, hæklede bøllehatte, festlige øreringe, genanvendelige ”vat”rondeller, håndlavede babytæpper, hånddyppede lys plus fine håndlavede ting fra job- og aktivitetscentret Hørkær i Herlev. Og mere kommer med garanti til, når vi finder nye kreative legekammerater.

Baglokalet deler jeg med Benadikta, som er kropsterapeut, og som jeg har kendt, siden vi var i mødregruppe sammen for snart 12 år siden. Mandag, tirsdag og onsdag bliver der læst korrektur, mens man torsdag og fredag kan blive forkælet med skønne behandlinger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *